Takaisin
 22.4.2020
uutiskuva

Liikuntapalvelut löytyvät nyt verkosta – tutustu liikuntapalveluiden virtuaalitilaan ja liikunnanohjaajien vinkkeihin omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen kaiken ikäisille

Omasta hyvinvoinnista huolehtimisen merkitys korostuu koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa.  Sodankylän liikuntapalvelut ovat sulkeneet liikuntapaikat ja siirtäneet palvelunsa verkkoonLiikunnanohjaajat ovat koonneet kotisivuille ja uuteen virtuaaliseen Discord-palveluun kuntalaisille vinkkejä, miten voi huolehtia omasta hyvinvoinnistasi myös kotiloloissa.

Liikuntapalveluiden virtuaalitilassa ikäihmisille ja työikäisille suunnattuja hyvinvoinnin työkaluja, myös nuorille on oma tila

Ikäihmisille ja työikäisille suunnattu liikuntapalveluiden virtuaalitila on avattu huhtikuun puolessa välissä ja suorat liikunnanohjaajien vetämät liveohjaukset on aloitettu. Liikuntapalveluiden virtuaaliviikko-ohjelmassa on liveohjattua jumppaa tai aktiviteettia neljänä päivänä viikossa:

​Maanantaisin ​klo 10   ​Seniorijumppa 30 min
​Tiistaisin  ​klo 9 – 11   ​Aamukahvit (sis. tietovisan)
​Keskiviikkoisin ​klo 10     ​Seniorijumppa 30 min
​Torstaisin  ​klo 9  – 11  ​Aamukahvit (sis. tietovisan)
​Torstaisin  ​klo 13 – 14    ​Bingo

            
Viikko-ohjelman seniorijumppaan tulee ilmoittautua etukäteen liikunnanohjaajille, jotka lähettävät osallistujille linkin päivän jumppaan. Ilmoittautuminen tapahtuu joko yksityisviestillä Discord-virtuaalitilassa tai sähköpostilla suoraan ohjaajille: Jani Uusitalo tai Sanna Aho, etunimi.sukunimi@sodankyla.fi.

Aamukahveille ja bingon peluuseen liitytään virtuaalitilasta. Virtuaalitilasta löytyy myös kattavasti linkkejä muihin maksuttomiin jumppavideoihin ja aktiviteetteihin. Virtuaalitilassa voi myös haastaa itsensä mm. aivojumpassa, ja osallistua ohjattuun toimintaa puhekanavilla, mikä mahdollistaa sosiaalisen kanssakäymisen yhdessä muiden kanavalla olleiden kanssa.

Dicord- virtuaalitilaan voi kirjautua osoitteessa https://discord.gg/pjNDjAs
Tarkemmat ohjeet kirjautumiseen ja käytön aloittamiseen löytyvät kunnan kotisivuilla ohjeesta: Liikuntapalveluiden virtuaalitilaan kirjautuminen

Nuorisopalveluiden virtuaalitilaan voi kirjautua osoitteessa https://discord.gg/gUs7haG
Nuorille tarkoitetussa virtuaalitilassa liikuntapalvelut jakaa nuorille suunnattuja liikuntavinkkejä sporttivartti- kanavalla. 


Liikuntapalvelut vinkkaa eri ikäryhmiä myös tutustumaan muihin verkossa vapaasti käytettävissä oleviin liikuntapalveluihin

Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa internetissä on tarjolla paljon erilaisia, maksuttomia jumppa- ja aktiviteettiohjeita sekä -videoita. Liikuntapalvelut on koonnut virtuaalitilaan sekä alle muutamia hyviä linkkejä:

Ikäihmiset
Liikuntapalveluiden virtuaalitilan lisäksi ikäihmisille sopivia jumppaohjeita ja –videoita voi katsoa esim. Tuki- ja liikuntaelinliiton sivuilta:
Tuki- ja liikuntaelinliiton koostamat jumppavideot
Tuki- ja liikuntaelinliiton koostamat jumppaohjeet
 
Työikäiset
FressiTV on aloittanut veloituksettomat, suomenkieliset lähetykset LIVE-ryhmäliikuntatunneilla, joiden avulla voi treenata Fressin ammattilaisten ohjauksessa missä vain.

Yle Areenan Jumppahetki tarjoaa monipuolista ohjattua kotijumppaa kaikenikäisille.


Perheet ja lapset
Skillilataamosta löytyy kivoja vinkkejä monenlaisiin liikkeisiin erityisesti lapsille, mutta sopiihan ne myös aikuisille.

Neuvokas perhe opastaa hauskaan perheliikuntaan kotona: videoita olohuonesirkukseen, vauvasirkukseen, hauskaan eläinjoogaan ja hauskoihin leikkeihin olohuoneessa!

Mieli ry:n tuottamista perheliikunnan vinkkikorteista löytyy tekemistä sisälle tai kotipihaan.

Suomen Voimisteluliitto tekee YouTubeen Välkkäritreenejä. "Välkkäritreenit on videosarja eskarilaisille ja alakoululaisille. Haluamme helpottaa ja liikuttaa arkeasi koronavirustilanteen keskellä. Välkkäritreenit tarjoavat kotona koulua käyvälle lapselle liikuntahetken ja vanhemmille omaa aikaa työn tekoon." –Voimisteluliitto


Sodankylässä ehtii vielä hiihtämäänkin
Liikunnanohjaajat muistuttavat vielä kaikkia hiihtäjiä, että kevään edetessä ja lumen sulaessa Sodankylän hiihtolatujen kunnossapidon tilannetta voi seurata reaaliaikaisesta latuseurannasta: Sodankylän hiihtoladut/kunnossapito ja hyödyntää vielä loppukevään hiihtokelit. Kunnan ylläpitämien hiihtolatujen lisäksi hiihdellä voi esim. varuskunnassa ja monilla yksityisten hoitamilla laduilla.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05